Mystikk og overtro i Oslomarka

NÅ 350,- (før Kr. 398,-) | 168 sider | Innbundet | ISBN: 9788299541596 | Av Even Saugstad | Oktober 2017

Mystikk og overtro i Oslomarka
Mystikk og overtro i Oslomarka

For 150 år siden var troen på huldra og nissen – troll, tusser, nøkken og gjenferder – stor blant seterjenter og gjetergutter på plasser og setrer i Nordmarka, Krokskogen og øvrige deler av marka rundt hovedstaden. Nå er historiene samlet i en rikt illustrert bok – til underholdning og litt skremsel for deg som tar turen til skogs!

Bli med og hils på Gygra i Gyrihaugen, heksene på Kolsås, huldra på Nysetra, Svartemagisteren ved Katnosa, gjenferdene ved Vangen og nissen på Nuggerud. Boka har også historier om kastesteiner, trolldomskyndige finner og overtroiske kølabrennere. Historiefortellere har helt siden Asbjørn­sen og Moes tid visst å samle inn fortellinger med tilsnitt av mystikk og overtro.

Boka har historier fra Krokskogen, Vestmarka, Bærumsmarka, Nordmarka, Romeriksåsene, Lillo­marka, Østmarka og Sørmarka. De fleste historiene er fra våre olde­­foreldres dager – minst. Men noen er også fra nåtid. Med nye og gamle bilder, samt ­tegninger laget spesielt for denne boka, er håpet at leserne kommer i den rette stemning.

Illustrasjoner: Elise Otterlei

Boka selges i de fleste bokhandlere i Oslo, på enkelte markastuer og kan bestilles > HER