Presse-info, «Folk og røvere i Oslo-marka»

Noen lever av marka, noen lever for marka og noen lever i marka. Dette er utgangspunktet for den nye boka «Folk og røvere i Oslomarka», som omtaler mennesker med et nært og spesielt forhold til Nordmarka, Krokskogen, Lillomarka eller Østmarka. Gjennom 17 fyldige kapitler omtales folk som har levd – og lever – et liv litt utenom det vanlige, hvor marka spiller en viktig rolle.
Les om hvordan Signe Bure bygde opp sin egen markastue i en steinrøys på Krokskogen, hvordan Banner-Ola snakket godseier Wedel Jarlsberg midt i mot og om brødrene Grønberg som levde sitt enkle tømmerhuggerliv helt opp til vår tid.
I tillegg får vi høre historien bak navn og kallenavn som Greven av Oppkuven, Abraham Korsgranbråtan, Per Frisk, Milsluker’n, Harald Grande, Korpås-Olsen, søstrene på Solåsen og Næs-brødrene.
Forfatter Even Saugstad er ikke i tvil om at slike historier fenger. Han skrev og ga ut boka «Byoriginaler i Oslomarka» i 2019, en bok som totalt er solgt i over 8000 eksemplarer. Den nye boka om markaoriginalene har han samlet stoff til i mer enn ti år.
Boka er bygd opp på samme måte som byoriginalboka og har illustrasjoner laget av Anders Kvåle Rue. Boka har en mengde bilder, nye og historiske, samt kart foran og bak slik at de omtalte personenes områder lettere kan lokaliseres.

FAKTA:
«Folk og røvere i Oslomarka»
Forfatter: Even Saugstad
ISBN: 9788269155938
Innbundet
160 sider
Pris kr.: 419,-
Utgiver: Frie Fuglers Forlag
www.frie-fugler.no

Mer om boka/hvem er omtalt >HER

Fakta om forfatteren
Even Saugstad (f. 1960) er faglig forfatter og har skrevet og gitt ut en rekke bøker innen temaene friluftsliv og lokalhistorie. Han er utdannet typograf og driver sitt eget lille forlag; Frie Fuglers Forlag. I tillegg er han en mye brukt foredragsholder og skriver bloggen «Østafor byen og vestafor Øyeren».
Even drev markastua Sandbakken i 11 år sammen med samboer Irene Asphaug. Han bor nå på Ulsrud og har Østmarka innen rekkevidde, noe han har hatt gjennom hele livet.
På bokfronten har han bl.a. gitt ut:
• «Mystikk og overtro i Oslomarka» (2016) >MER HER
• «Sarabråten – godset i skogen» (2017) >MER HER
• «Byoriginaler og personligheter i Oslo» (2008 og 2019) >MER HER
• «50 historier fra Østmarka» (2020) >MER HER
• «Østmarka fra A til Å» (2000, 2012 og 2022) >MER HER

BILDER TIL FRI BRUK:

Klikk på bildet for å få fram høyoppløselig versjon

Even Saugstad med boka «Folk og røvere i Oslomarka». > Høyoppløselig her

Even Saugstad med boka «Folk og røvere i Oslomarka». >Høyoppløselig her

Brødrene Johan og Albert Næs. >Høyoppløselig her

Ebba holm på Solåsen. > Høyoppløselig her

Abraham Korsgranbråtan > Høyoppløselig her

Greven av Oppkuven >Høyoppløselig her